U trendu

Kurti: Zaustavili smo ZSO, zaustavićemo i demarkaciju

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će sutrašnji protest zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenose mediji u Srbiji.

On je dodao da je zahvaljujući delovanju opozicije, sprečeno i formiranje Zajednice srpskih opština.

Kurti je na konferenciji za novinare rekao da će se Pokret „svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom“, koju treba da donese i kosovski parlament.

„Protestvujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje i verujem da će naš protest uspeti i da će to biti kraj ove vlasti“, rekao je Kurti.

On je dodao da „zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspele da sprovedu svoje interese“, a kosovsku vlast nazvao – prosrpskom.

„Zajednica srpskih opština nije mogla da se formira, a nije mogla da se sprovede ne demarkacija zahvaljujući naporima opozicije“, rekao je on.

Povodom jučerašnjeg hapšenja šest članova Samoopredeljenja u Prištini, zbog osnovane sumnje da su organizovali napad na kosovsku vladu, Kurti je rekao da se radi o pritisku režima na demokratiju i demokratsku borbu za prava i pozvao građane da se okupe sutra na trgu ispred Skupštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar