U trendu

Lak pristup oružju u Bosni i Hercegovini

Stručnjak za bezbednost iz RS Predrag Ćeranić kaže da je u BiH lako nabaviti oružje a da svi veliki teroristički napadi imaju neku kopču sa BiH.

U teroristickim napadima u Madridu, Parizu, Americi, ili je korišteno oružje iz BiH ili su napadaci imali njeno državljanstvo, podsetio je on.

Istragom je utvrđeno i da je deo oružja pronađenog u blizni porodične kuće premijera Vučića poreklom korišćen na ratištima BiH, piše Blic

„Nema nijednog velikog teroristickog napada, a da nema nekakvu kopcu sa BiH. Ovde nije nikakav problem nabaviti oružje, što se videlo i iz priloga italijanskog novinara. Iz svega ovoga proizilazi i zakljucak da ga je veoma lako i izneti iz BiH – rekao je Ćeranić, za „Euro Blic.“

Prema njegovim rečima, jedan od problema je što se tek na podsticaj stranih službi ili nekih novinarskih priloga domace agencije probude i nešto preduzmu, a bolje bi bilo da je prisutna samoinicijativa.

Kaže da je stvarni problem u BiH i lak pristup oružju, što stvara atmosferu za izvodenje raznih akcija, ukljucujuci i terorističke napade.

Ćeranić je istakao da su pripadnici MUP Republike Srpske do sada u nekoliko navrata sprecili krijumčarenje oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar