U trendu

Leci podrške trostrukom ubici širom Splita

ZAGREB – U Splitu su se čak i u haustorima zgrada pojavili leci kojima se slavi trostruki splitski ubica Filip Zavadlav, objavio je portal Dalmatinski.

„Filip Zavadlav heroj. Smrt dilerima, smrt kamatarima“, napisano je na lecima uz fotografiju ubice koji je u subotu iz kalašnjikova ubio trojicu na splitskim ulicama.

Tri osobe ubio je u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želeo da ubije i drugi muškarac zamenili motore.

Protiv ubice je podneta krivična prijava i njemu je određen istražni pritvor do mesec dana. U međuvremenu je prebačen u zagrebacku zavorsku bolnicu zbog lošeg psihičkog stanja u kojem se trenutno nalazi, a po preporuci veštaka.

Na društvenim mrežama je u toku organizacija protesta podrške ubici, a policija je najavila da će odobriti zahtev za okupljanje.

Poznati hrvatski advokat, Branko Šerić, kojeg su angažovale fejsbuk grupe koje podržavaju osumnjičenog Filipa Zavadlavu, izjavio je da je odustao od ulaganja žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora njegovom klijentu da bi se što pre provelo psihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenog.

Pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti lečenje, a ono ne sme trajati duže od pet godina.

U protivnom, preti mu duža zatvorska kazna. Ukratko – moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbegne zatvor, piše hrvatski portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.