U trendu

Lider albanske opozicije: Oteraćemo balkanskog Madura (video)

U Tirani je održan sedmi protest opozicije tokom koga je bilo pokušaja nasilnog ulaska u zgradu parlamenta u kojoj se održavala plenarna sednica, a nekoliko policajaca je povređeno.

Lider ujedinjene albanske opozicije Ljuljzim Baša završio je obraćanje na današnjim protestima ispred albanskog parlamenta rečima: „Sloboda ili smrt, demokratija ili smrt, odmazda naroda je sve izvesnija i bliža“, prenosi MIA.

„Pre nas i iza nas je policija koja je najozoglašenija kriminalna banda u posleratnoj Evropi, koju vodi glavni lopov, arhitekta kolumbijske Albanije, balkanski Maduro, Edi Rama i njegov kriminalni tim“, rekao je Baša okupljenim demonstrantima.

Kako je istakao, „šest godina zaredom ova banda je pljačkala i osiromašila Albance, povećala poreze, cenu električne energije, zatvorila i naterala na samoubistvo članove porodice koji nisu mogli da plate račune, uništila hiljade poslova, zdravstveni sistem, i zatvorila preko 100 škola“.

„Hajde da pošaljemo ‘balkanskog Madura’ pred lice pravde ili u politički azil“, kazao je lider albanske opozicije.

On je poručio da protesti neće stati sve do obaranja „kriminalne vlade Edija Rame“, nakon čega su demonstranti, uzvikujući „Rama, idi“, ispred albanskog parlamenta krenuli ka Ministarstvu unutrašnjih poslova, gde se zahteva oslobađanje pritvorenih učesnika na prethodnim protestima.

Demonstranti su isprskali zgradu albanskog MUP-a crnim sprejom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.