U trendu

Linta: Nije verbalni rat, već verbalna agresija Hrvatske

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikovao je danas izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da između Srbije i Hrvatske postoji „verbalni rat“, istakavši da je u pitanju bila „verbalna agresija“ Hrvatske na Srbiju.

„Srbija nijednim svojim potezom nije dovela do radikalizacije situacije i pogoršanja odnosa u regionu. Hrvatski političari godinama vode antisrpsku politiku, rehabilituju ustaštvo i klanjaju se ubijenim ustaškim zlikovcima u Blajburgu, žestoko i prostački napadaju Srbiju i optužuju da je agresor, vređaju Srbe i srpsko rukovodstvo, blokiraju Srbiju na putu evropskih integracija i tužakaju je u međunarodnim organizacijama“, navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On ističe da se, s druge strane, Srbija uporno zalaže za mir i stabilnost u regionu kao preduslov ekonomskog razvoja, kao i za rešavanje brojnih otvorenih pitanja.

„Dakle, nije se vodio nikakav verbalni rat između dvije države već je u pitanju bila verbalna agresija Hrvatske na Srbiju“, napominje Linta.

On dodaje da, nažalost, Evropska unija ne samo da prećutno odobrava navedeno ponašanje zvaničnog Zagreba, već za pogoršanje situacije u regionu pođednako okrivljuje i Srbiju i Hrvatsku, što je apsolutno neprihvatljivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.