U trendu

Makedonija odbacila tvrdnje Rusije o ucenama, pretnjama i kupovini poslanika Sobranja

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je danas odbacilo tvrdnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije da je ucenama, pretnjama i kupovinom glasova obezbedjena većina u Sobranju potrebna za početak izmena Ustava Makedonije radi sprovodjenja sporazuma o rešavanju spora s Grčkom.

„Ministarstvo spoljnih polova Makedonije kategorično odbacuje navode i kvalifikacije iznete u komentaru Odelenja za informisanje Ministarstva spoljnih polosva Ruske Federacije 22. oktobra u vezi s izglasavanjem predloga za pristupanje izmenama Ustava u Parlamentu Makedonije“, navodi se u sapštenju.

Makedonsko ministarstvo uske te navode „smatra potpuno neosnovanim i neistinitim, iznetim s jasnom tendencijom da se kompromituje politički proces koji je od istorijskog značaja za Makedoniju i sve njene gradjane“.

„Poslanici su, uz potpuno poštovanje svih demokratskih principa predvidjenih parlamentarnom procedurom, doneli odluku koja reflektuje decenijska zalaganja Republike Makedonije za članstvo u NATO i u EU, kao strateške prioritete za koje postoji najširi moguči konsenzus, što je dobor poznato i našim ruskim prijateljima“, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Makedonije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.