U trendu

Makedonija: Pronađena štamparija lažnih dokumenta, Gruevski frapiran

Makedonski premijer Nikola Gruevski je izjavio da je frapiran informacijom Javnog tužilaštva da su u kućama tri osobe iz Skoplja pronađeni različiti premeti koji upućuju na to da je pronađena radionica za izradu lažnih ličnih karata.

On je najavio više informacija o vom slučaju narednih dana.

„Ono što sam čuo je zaista frapantno. Narednih dana ću imati više informacija. Čestitam MUP-u i Tužilaštvu i apelujem na Međunarodnu zajednicu da izbliza prati slucaj“, rekao je Gruevski.

Sa druge strane, pišu makedonski mediji, čudi činjenica što su privedeni bili pušteni na slobodu, osim jednog koji je zadržan za dosluživanje kazne zatvora. Da li to znači da za njih nema dovoljno dokaza?

„Ako je akcija zaista bila uspešna a fabrika otkrivena, zašo onda niko nije u pritvoru, pitaju se mediji.

Poznato je da Javno tužilaštvo za daleko manja krivična dela predlaže meru pritvora ali ne i ovog puta. Ako su ta lica zaista falsifikatori zbog čega nisu privedena kod sudije u prethodnom postupku“, napisao je makedonski list Fokus.

Inače, u policijskoj akciji u tri kuće su pronađeni sekači za hartiju i slična oprema i aparatura koja je korišćena za izradu falsifikovanih ličnih karata i drugih dokumenata.

Javno tužilaštvo ipak nije objavilo najvažnije detalje o tome u kom cilju i sa kojom namenom su bile pravljene lične karte, da li zbog izbora i ako je za izbore onda u korist koje političke garniture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar