U trendu

Makedonska TV objavila snimke upada u Sobranje krajem aprila

Sedam poslanika koalicije VMRO DPMNE bilo je upoznato s otvaranjem glavnih vrata Sobranja 27. aprila da bi ušli demonstranti, ili je i učestovovalo u tome, pokazuju snimci koje je danas objavila Televizija Telma.

Ta televizija navodi da su u akciji ulaska u Sobranje, po njenim izvorima, učestvovali zaposleni u Upravi MUP za bezbednost i kontraobaveštajne poslove, Obaveštajnoj agenciji i Vojsci Makedonije.

Na snimcima se vidi kako deo poslanika VMRO DPMNE usmerava demonstrante da idu po parlamentu, pošto su glavna vrata otvorili poslanici Krsto Mukovski i Sašo Vasilevski.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije 10. maja je suspendovalo pet policajaca, jer je, prema informacijama Televizije Telma, Unutrašnja kontrola utvrdila da nisu intervenisali kada je nekoliko poslanika VMRO DPMNE otvorilo glavna vrata Sobranja da bi ušli demonstranti.

Tokom upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje, nakon što je parlamentarna većina oko suparničkog SDSM izabrala Talata Džaferija za predsednika parlamenta 27. aprila, povredjeno je više poslanika većine, medju kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

Medju demonstrantima bilo je i više maskiranih i naoružanih osoba za koje se sumnja da su pripadnici policije i vojske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar