U trendu

Mandić i Đukanović sa Srbima na KiM

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsednik Izvršnog odbora partije Milutin Đukanović boravili su na Kosovu i Metohiji, na poziv Srba sa KiM, saopšteno je iz NSD.

NSD je uvek bio uz Srbe na KiM, još od 1999. godine, prilikom velikog pogroma 2004. godine, nelegalnog samoproglašenja države od strane albanskih vlasti u Prištini 2008. godine, pa sve do današnjih dana, navedeno je u saopštenju, prenela je RTCG.

Srbi na KiM, takođe, ne zaboravljaju i da je upravo NSD pružila najsnažniji otpor priznanju lažne države Kosovo od strane crnogorskog režima, saopšteno je iz NSD.

Mandić i Đukanović razgovarali su sa sunarodnicima u Orahovcu i Velikoj Hoči i posetili su tamošnju osnovnu i srednju školu i sastali se sa prosvetnim radnicima, koji se trude da te objekte renoviraju, kako bi uslovi za školovanje bili povoljniji po naše mlade sunarodnike iz Orahovca.

U Velikoj Hoči, jednom od najstarijih srpskih naselja u Metohiji, građani su predstavnike Srba iz Crne Gore upoznali sa velikom istorijom tog kraja u kom je nekada bilo preko 20 crkava i manastira, navedeno je u saopštenju

Predsednik Nove srpske demoktarije i predsednik IO posetili su i Spomenik 81. stradalom Srbinu iz Orahovca i Velike Hoče, koji su stradali od terorističke OVK i NATO u minulom periodu.

Mandić i Đukanović, i ostali politički i kulturni predstavnici Srba iz Crne Gore, posetili su i manastir Zočište, jedan od najstarijih i najznačajnijih srpskih manastira na Kosovu i Metohiji.

Mandić je poklonio igumanu Stefanu ikonu Svetog Jovana Vladimira, prvog srpskog svetitelja, saopštio je NSDS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar