U trendu

Mandić: Krivokapić otvorio temu rekonstrukcije vlade

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić otvorio je temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade, saopštio je danas predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nakon sastanka sa premijerom.

Mandić je rekao da je na sastanku konstatovano da postoji parlamentarna kriza.

„Sada su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje“, istakao je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je nakon sastanka takođe izjavio da Demokratski front ostaje pri tome da bude sprovedena reforma tužilaštva i da kroz tužilačke zakone bude nastavljena borba protiv kriminala i korupcije.

Knežević je naglasio da se situacija značajno promenila nakon lokalnih izbora u Nikšiću, jer je Krivokapić postao politička ličnost, i da oni protiv toga nemaju ništa, ali ne odražava ono što se desilo nakon 30. avgusta i način na koji je formirana koaliciona lista.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je posle sastanka sa Krivokapićem da je krajnje vreme da Vlada i partije parlamentarne većine nesuglasice ostave po strani.

„Današnji sastanak je pokrenuo neka pitanja. Verujem da i jedni i drugi želimo da prevaziđemo trenutne probleme i krizu koja nije u najvećoj meri otvorena, ali koja bi mogla da eskalira u nešto što niko ne bi voleo”, rekao je Joković.

Sastanci će se nastaviti sutra kada će Krivokapić razgovarati sa predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem, liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem i predsednikom Pokreta za promene Nebojšom Medojevićem, koji je ranije danas izjavio da nije primio poziv.

Prethodnih dana, lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević ponovio je više puta da Krivokapić mora da pokrene razgovore za izalazak iz parlamnetarne krize i krize u Vladi.

Posle lokalnih izbora u Nikšiću, na kojima je najviše glasova osvojila koalicija „Za budućnost Nikšića“ okupljena oko Demokratskog fronta, pojedini lideri vladajuće većine ocenili su da je neophodna rekonstrukcija vlade.

Krivokapić je, međutim, ocenio da je rekonstrukcija vlade „apsolutno nepotrebna“.

Parlamentarnu većinu čine Demokrate, Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, GP URA i Demos.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.