Mandić: Preispitati podršku vladi

PODGORICA – Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je danas da će ta koalicija, najjača članica vladajuće većine u crnogorskom palrlamentu, podržati izglasavanje izmena Zakona o slobodi veroispovesti, ali da će nakon toga preispitati podršku vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića.

Mandić je u uključenju za TV Prva rekao da je za ponedeljak zakazan sastanak svih predsednika stranaka koalicije „Za Budućnost CG“ na kome će na dnevnom redu biti ostanak na dužnosti specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je juče saopštio da „nastavljaju tamo gde su stali za vreme (prethodne vlade aktuelnog šefa države) Mila Đukanovića i da ima „podršku nove Vlade Krivokapić-Abazović“.

„Odlučili smo da na tom sastanku našim kolegama, predsednicima drugih stranaka predočimo činjenicu da ćemo podržavati vladu u onim elementima kojie smo obećali građanima Crne Gore – Zakon o slobodi veroispovesti. Imaćemo, što se ostale podrške tiče, veoma konkretne uslove, a to će biti ili mi ili Katnić. Ne možemo i mi i on biti u novoj vladajućoj većini“, istakao je Mandić.

On je rekao, da je, ako je postojao neko ko je kršio ljudska prava i ko je vršio obračun protiv srpskog naroda i opozicije, to bio Milivoje Katnić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.