U trendu

Mandić: Vređaju se što čestitam Montenegru i Bećiraju, čudno

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da je „zaista čudno da neko vidi nešto loše u čestitki koju je uputio reprezentaciji Srbije povodom pobede koju je ostvarila u četvrtak veče pod Goricom“.

„A još je čudnije da se neko nalazi uvređenim jer sam reprezentaciji Montenegra, predvođenoj Fatosom Bećirajem, čestitao na pristojnom otporu i korektnoj igri“, naveo je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, prenosi crnogorski portal CdM.

Mandić je u saopštenju dalje naveo da je „od navijača selekcije koja je igrala protiv Srbije, na šalovima dominirao natpis Montenegro, jedna od pesama koju najčešće pevaju je na italijanskom jeziku i glasi ,,E viva Montenegro“.

„U zvaničnoj najavi meča kada su se predstavljali sastavi timova u timu koji je označen kao Montenegro vrlo je precizno lakonogi Fatos Bećiraj bio prikazan kao najistureniji igrač te reprezentacije, pa sam pretpostavio da se od njega očekivalo da povede ekipu i postigne golove poput našeg Aleksandra Mitrovića iz Srbije”, saopštio je Mandić.

On je dodao da „ne vidi kako loša namera može da bude sadržana u tome da nekome čestita na pristojnom otporu i korektnoj igri, premda je poražen i da tog nekoga zove onim imenom kroz koje se neprestano identifikuje“.

„Takođe, ne vidim ništa uvredljivo u tome što sam naveo da su predvođeni onim igračem kom je takva uloga i data. Moram napomenuti da uvek navijam za tradicionalnu Crnu Goru i to je ključni razlog zbog kog sam u pomenutom meču navijao za Srbiju protiv Montenegra. Srbija i tradicionalna Crna Gora su pobedile, a Montenegro je izgubio”, poručio je predsednik Nove srpske demokratije.

Mandić je u čestitki upućenoj nakon utakmice odigrane u četvrtak u kojoj je Srbija u Podgorici u okviru Lige nacije trijumfovala rezultatom 2:0, naveo da „čestita reprezentaciji sunarodnika sjajnu pobedu“.

„Da su karte bile u slobodnoj prodaji dve trećine stadiona bi pevalo svesrpsku himnu ‘Bože pravde’, ali i minimalan broj naših navijača bio je dovoljan da se prava himna jače čuje. Takođe, čestitamo reprezentaciji Montenegra, predvođenoj Fatosom Bećirajem na pristojnom otporu i korektnoj igri“, naveo je Mandić.

Portal CdM ocenjuje da bi se „nakon ovakve čestitke reklo da Mandić ima problem sa tim što u reprezentaciji igra neko ko se zove Fatos Bećiraj, kada je u čestitki naveo baš njega a ne, recimo, kapitena, ili selektora“. Sagovornici portala ocenili su Mandićevu izjavu „neprihvatljivom, ali i opasnom“.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj za CdM je kazao da „ovakvi komentari vređaju verska i nacionalna osećanja građana Crne Gore i pokazuju maksimalnu nepodnošljivost i neuvažavanje prema manjinskim narodima“.

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović rekao je da je „ova čudna izjava s elementima ironije Mandića, lidera crnogorske opozicije i Nove srpske demokratije, neshvatljiva iz pozicije čoveka čija je ipak država Crna Gora, sva prava i obaveze crpi iz nje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.