U trendu

Marković: Podrska protestima i anti-NATO politici iz Srbije i Moskve

Potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je večeras da su proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) podržale Rusija i „nacionalističke strukture iz Srbije“, koje su protiv evroatlantskih integracija Crne Gore. 

Marković je večeras za televiziju „Atlas“ izjavio da su „protesti podržani sa više adresa“ i u tom kontekstu naveo je Demokratsku stranku Srbije (DSS).

On je ocenio da postoje strukture u Beogradu koje su „snažno zainteresovane da Crna Gora ne nastavi evropski i evroatlanski put“ i dodao da su te strukture aktivne u Podgorici i da su bile uključene u organizaciju protesta. 

Marković je kritikovao način na koji su pojedini mediji iz Srbije izveštavali o protestima DF-a u subotu uveče, kada je na demonstrante bačen suzavac i okvalifikovao ga kao „pokušaj izazivanja haosa u Crnoj Gori“, ali je dodao da vlast u Beogradu ne dovodi u vezu s protestima opozicije. 

Komentarišuću zvanična saopštenja iz Rusije povodom protesta DF-a, Marković je ocenio da su time podržani protesti i anti-NATO politika u Crnoj Gori i dodao da vlasti u Podgorici nisu iznenađene tom reakcijom s obzirom na to da je Moskva protiv širenja NATO-a.

Rusija je u subotu u reagovanju ocenila da „uprkos uverenjima koje crnogorsko rukovodstvo dobija iz zapadnih država, uključivanje te zemlje u proces evroatlantskih integracija ne vodi njenoj konsolidaciji i prosperitetu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.