Marović negirao optužbe za prevare

Visoki funkcioner crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović negirao je danas pred specijalnim tužiocem u Podgorici umešanost u prevare, u kojima je budžet Budve oštećen za više miliona eura. 

Marovićev advokat Zdravko Begović je medijima kazao da je njegov branjenik “argumentovano negirao krivicu” koja mu se stavlja na teret, te da je izrazio čuđenje što je na spisku osumnjičenih. 

“Pozdravite mi sve prijatelje i neprijatelje”, uzviknuo je Marović novinarima nakon saslušanja, a po izlasku iz specijalnog tužilaštva u Podgorici.

Visoki funkcioner DPS-a uhapšen je 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a nekoliko svedoka saradnika tužilaštva ga je označilo kao šefa kriminalne grupe koja je sumnjivim poslovima oštetila Budvu. 

Maroviću je u petak produžen pritvor za još dva meseca. 

Tužilaštvo tereti 23 osobe da su, u poslednjih nekoliko godina, delovali kao kriminalna organizacija koja je oštetila državni budžet za višemilionski iznos. 

U Budvi je od letos uhapšeno više osoba među kojima su dva bivša predsednika opštine, šefica katastra I drugi lokalni funkcioneri i direktori kompanija.

Među uhapšenima su bili i Marovićev sin, kćerka i strina, dok je njegov brat Dragan i dalje u zatvoru.

(Beta)

Ostavite komentar