najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Maroviću odložen odlazak u zatvor

Nekadašnji visoki crnogorski i funkconer bivše SRJ, Svetozar Marović odložio je izdržavanje zatvorske kazne koju je trebalo da počne sutra, jer je na lečenju u Beogradu, potvrdio je njegov advokat Zdravko Begović.

Marović je sutra trebalo da se javi u zatvor kod Podgorice radi izdržavanja zatvorske kazne od tri godine i deset meseci na koju je osudjen posle nagodbe s Tužilaštvom koje ga je teretilo da je bio na čelu kriminalne grupe koja je oštetila budžet za više miliona evra.

“Sasvim je jasno da je stanje mog branjenika veoma loše i da on nije sposoban da izdržava kaznu”, kazao je medijima advokat Begović i dodao da je Marović na lečenju u Beogradu.

Prema njegovim rečima, sud je blagovremeno o tome obavešten, a predočena mu je i medicinska dokumentacija o zdravstvenom stanju do skora visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista.

Begović je izrazio uverenje da će izdržavanje kazne biti odloženo za vremenski period koji je potreban za oporavak Marovića, nakon čega bi trebalo da dobije novi poziv.

Marović je optužen za štete koje su nastale u poslovima s preprodajom opštinskog zemljišta u Budvi i gradnje u tom turističkom centru.

On se pored zatvorske kazne obavezao da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i 1,096 miliona evra na ime štete.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike