U trendu

Mediji: Statisti ne žele da glume četnike u seriji o Gotovini

Produkcija igranog filma i televizijske serije „General“ o hrvatskom generalu Anti Gotovini navodno ima problem s pronalaženjem statista koji bi glumili četnike, pa je jedan od ratnih veterana pozvao saborce da se jave na audiciju i prihvate uloge, pišu danas lokalni mediji.

Uoči audicije za veći broj statista s područja Knina i okoline koje traži produkcija filma, predsednik jednog od udruženje branitelja iz Šibenika, Miljenko Poljičak pozvao je saborce da se jave na audiciju i ako treba glume četnike.

„Ne smatram nikakvim problemom da neko glumi četnika jer su i negativci deo filma, a ponekad upravo oni osvajaju najprestižnije nagrade. Zato poručujem svim svojim saborcima da se jave na audiciju, uzmu honorar i dobro se zabave sa zasigurno vrhunskom filmskom ekipom (režisera) Antuna Vrdoljaka“, rekao je Poljičak upitan o pisanju pojedinih medija da u filmu o Gotovini niko ne želi da glumi četnike, prenosi portal Šibenik.in.

Audicija za statiste u filmu biće održana u petak i subotu, a traže se muškarci u dobi od 20 do 50 godina koji će glumiti vojnike i medicinsko osoblje, kao i muškarci i žene za uloge meštana Knina.

Prve scene filma o Gotovini snimljene su u ponedeljak u Svetom Roku, naselju pored Lovinca u Lici. Film i televizijska serija u režiji Antuna Vrdoljaka prikazivaće životni put Ante Gotovine. Uloga glavnog junaka pripala je Vrdoljakovom zetu, hrvatskom glumcu Goranu Višnjiću koji se proslavio ulogom u američkoj seriji „ER“.

U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Film i serija za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) biće snimani na različitim mestima, medju ostalim u Kninu, Zadru, Obrovcu, Splitu, Erdutu, Zagrebu, Livnu , kao i na lokacijama u Francuskoj.

Projekat je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića „Ratnik, pustolov i general“.

HRT je za televizijsku seriju ugovorio 9,6 miliona kuna, a početak prikazivanja predvidjen je u 2018.

Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina u Hagu je 2011. bio prvostepeno osudjen na 24 godine zatvora ratnih zločina protiv srpskih civila tokom i posle akcije Oluja 1995, ali je pravosnažnom presudom godinu kasnije oslobodjen krivice.

Gotovinu je Haški tribunal optužio 2001, u bekstvu je bio do decembra 2005, kada je uhapšen u Španiji i doveden u pritvor Tribunala u Sheveningenu. U haškom pritvoru je bio nešto manje od sedam godina, do objavljivanja pravosnažne presude.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar