U trendu

Među „švercerima“ sa broda Jadran i dva pripadnika VCG

PODGORICA – Specijalno Tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv pet osoba, od kojih su tri uhapšene, nakon što je na školskom brodu Jadran pronađeno 60 kilograma kokaina, saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Od pet osumnjičenih dvojica su pripadnika Vojske Crne Gore, i obojica su uhapšeni, prenosi RTCG i navodi da policija traga za još dve osobe.

Čađenović je rekao da je na brodu je pronađeno oko 60 kilograma kokaina visoke čistoće, kao i dva komada vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojevima i veća količina municije.

On je dodao da su pretresene i druge lokacije, uzeti snimci sa nadzornih kamera, ali i ispitano više desetina osoba.

Na drugim lokacijama pronađeno je još 150 grama kokaina kao i jedan komad vatrenog oružja, saopštio je Čađenović i istakao da je pronađena droga vredna oko pet miliona evra.

On je rekao da postoji osnovanja sumnja da je kokain trebalo da bude transportovan u Tursku. Sa drogom je u Tursku, kako je naveo, trebalo da bude, transportovano i oružje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da su prve informacije o švercu droge dobijene od vojno-obavještajnih struktura i Agencije za nacionalnu bezbednost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.