U trendu

Mektić: RS je postala ljuštura, moramo početi da gledamo šta želi narod

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas u Banjaluci da se u Republici Srpskoj „izgubio smisao za život“ i da je ovaj bh. entitet postao „ljuštura“.

„Ovde se izgubila se osnova za život, postali smo ljuštura. Ovde se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi… (Predsednik RS Milorad) Dodik je jednom rekao da je ovde bolje nego u Švajcarskoj. Trebamo li mi ubedjivati narod da mu je dobro“, kazao je Mektić na konferenciji za novinare.

Govoreći o intervjuu „Večernjem listu“, u kojem je kazao da je u Srebrenici počinjen genocid, on je demantovao da je rekao tako, dodavši da je kazao da je u Srebrenici počinjen veliki zločin, a da je Dodik ranije rekao da je u Srebrenici počinjen genocid, pokušavajući tako da se obračuna sa SDS, koji je tokom rata bio na vlasti.

„Kazao sam još u tom intervjuu da sam za to da se mi obračunamo s tim kao nosioci tog vremena, da sutra za 20-30 godina našoj deci niko ne pripisuje te stvari. To sam govorio i uvijek ću govoriti u kontekstu…Dodik se genocidom u Srebrenici obračunavao sa SDS-om“, istakao je Mektić.

On je još kazao da Dodik danas govori o patriotizmu, a da je on taj koji je predao Jasenovačku gradju Hrvatima.

Govoreći o nabavci 2.500 pušaka za policiju RS, Mektić je ocenio da nema potrebe za tolikim naoružanjem.

„Čemu toliko oružje? Za koga? Za borbu protiv terorizma? Hoćemo li to sa 5.000 pušaka ići na jednog teroristu? Neka odu i vide kakvo oružje nose specijalci. Mi nećemo kupovati puške narodu kada dodjemo na vlast. Oni kupuju puške, a kompjutera nigde u školi“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, aktuelnoj vlasti SNSD-a u RS trebaju puške kako bi „održala lekciju“ Srbima.

Komentarišući najavu da će MUP RS od turske firme nabaviti radare i kamere za kontrolu saobraćaja i nadzor u RS, Mektić je ocenio da je to katastrofa.

„Turci će pomoću tih radara imati sve podatke o našim gradjanima, njihovom kretanju i svemu. To su sad postale jednostavne stvari. Iranci su od 1995. godine navalili na BiH da nametnu svoj način islama i vladaju BiH. Sećate se da smo izgonili iz BiH iranske obaveštajce, jer nisu hteli nikako da nas popuste na miru. Bošnjaci iz Sarajeva su glasali za sankcije Iranu“, dodao je Mektić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.