U trendu

Melanholični predsednik Slovenije izazvao buru na društvenim mrežama (foto)

Nostalgična fotografija predsednika Slovenije Boruta Pahoru, na kojoj je sa melanholičnim izrazom lica prilljubljen uz mermerno stepenište, snimljena tokom njegovog nedavnog boravka u Kairu, pa objavljena na Instagramu i Fejsbuku, izazvala je među Slovencima masovni hipster pokret.

Za samo nekoliko dana, naime, Fejsbuk grupa „boruting“, čiji članovi, inspirisani Pahorovom fotografijom, kače svoje fotografije u istoj pozi i sa istim izrazom lica, lajkovalo je više hiljada ljudi.

Pahor se, prilikom nedavnog zvaničnog boravka u Kairu fotografisao priljubljen uz mermerno stepenište nekog luksuznog kairskog hotela sa melahonličnim izrazom lica, a fotografiju je objavio na Instagramu s porukom „Iz Kaira, s nostalgijom“.

Fotografija je objavljena uz poveznice #domotožje (nostalgija) i #ljubodoma (najljepše je kod kuće),.

Neobična poza slovenačkog predsednika je u samo nekoliko dana izazvala velike reakcije na društvenim mrežama, a među Slovencima je pokrenula hipster-pokret, odnosno trend nazvan „boruting“, pri čemu „borutati se“ znači slikati se žalosnog izraza lica uz neko stepenište i tu fotografiju objaviti na Fejsbuku ili Instagramu.

Gepostet von Boruting am Samstag, 10. Dezember 2016

Pojedinci su kačili i fotografije svojih kućnih ljubimaca slikanih u sličnoj pozi.

Gepostet von Boruting am Sonntag, 11. Dezember 2016

„Reakcije na predsednikovu fotografiju su vrlo simpatične i iskrene, ali je čudno da je ona izazvala više zanimanja od zvaničnih predsednikovih razgovora s egipatskim predsednikom (Abdulom Fatahom al) Sisijem, a pre toga i s kraljem Abdullahom Drugim u Jordanu“, rečeno je novinarima u kabinetu slovenačkog predsednika na molbu da prokomentarišu pojavu „borutanja“ na društvenim mrežama.

„Boruting“ neki sada osuđuju kao neukusno izrugivanje na račun predsednika, drugi smatraju da on na vešt način preko društvenih mreža komunicira s javnošću, što je važno jer su na jesen sledeće godine izbori na kojima će se kandidovati za svoj drugi mandat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.