najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mesić: Hrvatska treba da pomogne Srbiji, BiH i Crnoj Gori, EU je „naš interes i sudbina“

Hrvatska treba da pomogne Srbiji, BiH i Crnoj Gori da što pre uđu u Evropsku uniju koja je „naš interes i sudbina“, izjavio je danas u Zagrebu nekadašnji hrvatski predsednik Stjepan Mesić, koji smatra da jugoistok Evrope po svaku cenu treba udružiti u EU.

„Da otvorimo svoje granice i sarađujemo, da je građanima svejedno sa koje su strane granice, da nema ovog dizanja na potenciju nesporazuma koji su mogu rešiti za stolom“, rekao je Mesić.

Mesić se u Zagrebu danas sastao sa liderom opozicione Nove stranke u Srbiji Zoranom Živkovićem, za kojeg je novinarima rekao da su lični prijatelji. On su se sastali u kafiću „Charlie“, a nakon toga su se obratili i novinarima.

Hina je prenela da Mesić nije hteo da govori ko je kriv za sadašnje tenzije između Srbije I Hrvatske, ali je podsetio na prošlost koja je, kako je rekao, „bila burna“.

Osnovni krivac je, kaže, u tome da se posle odlaska Tita nije našao miran način raspleta u Jugoslaviji.

„No, do njega je teško moglo doći jer je Milošević mislio da se silom mogu promeniti granice, a to se onda nije moglo rešavati sporazumom“, kazao je.

„Problema ima, ali oni se mogu rešiti, samo moraju i jedna i druga strana biti za to“, konstatovao je Mesić.

Inače, bivši hrvatski predsednik učestvuje na ovim izborima na listi Narodne koalicije Zorana Milanovića, a javnost nekadašnje SFRJ ga pamti po izjavi da će on biti poslednji predsedavajući Predsedništva tadašnje zajedničke države.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Ovaj prorice sudbinu. Fali mu staklena kugla.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike