U trendu

Meta pozvao sunarodne u CG da iskoriste svoje pozicije

PODGORICA – Predsednik Albanije Iljir Meta, na kraju dvodneve zvanične posete Crnoj Gori, pozvao je svoje sunarodnike koji žive u toj državi da blisko sarađuju, ojačaju svoje pozicije i iskoriste članstvo Crne Gore u NATO i njen napredak ka članstvu u EU.

Meta je juče posetio katedralu Svetog Petra Apostola i Barsku nadbiskupiju gde je razgovarao sa nadbiskupom monsinjorom Rokom Đonlešajem.

Kako prenosi portal malesija nakon posete starom gradu Ulcinju, Meta se sastao sa članovima Nacionalnog Saveta Albanaca u Crnoj Gori, predstavnicima albanskih političkih partija, predsednicima opština, predsednicima skupština opština, poslanicima, ministrima, ambasadorima, liderima verskih zajednica, intelektualcima.

„Bilo mi je zadovoljstvo da održim topao i bratski sastanak sa Nacionalnim savetom Albanaca u Crnoj Gori, sa predstavnicima sa kojim smo imali otvoren razgovor o njihovim brigama i potrebama“, napisao je Meta na svom fesbuk nalog.

On je naveo i da je pozvao svoje sunarodnike „da blisko sarađuju u interesu svih Albanaca i ojačaju svoje pozicije kako bi u potpunosti iskoristili prostor koji je stvorilo članstvo Crne Gore u NATO-u i kao zemlja koja napreduje uspešno u pregovorima o članstvu u EU“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.