U trendu

Mickoski: Hitno raspisati izbore za parlament i predsednika

SKOPLJE – Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je sinoć hitno raspisivanje parlamentarnih izbora i da budu održani zajedno sa predsedničkim.

„VMRO-DPMNE zahteva raspuštanje parlamenta i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsedničkim u skladu sa zakonskim propisima. Na ovim izborima VMRO-DPMNE će pobediti i volja naroda će biti ispunjena“, izjavio je lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski.

„VMRO-DPMNE učiniće sve u budućnosti kako bi ova nepravda (usvajanje izmena Ustava u Sobranju) bila ispravljena“, rekao je Mickoski, koji smatra da se pokazalo da Makedonija koju vodi premijer Zoran Zaev gubi i ukoliko ostane na vlast, Makedonija će izgubiti na svim poljima.

On je kazao da građani daju i oduzimaju vlast.

„Zato su nam potrebni izbori na kojima će Zaev pasti, a Makedonija pobediti. Narod će se izjasniti kakvu Makedoniju želi, Severnu Makedoniju koja je ponižena ili Makedoniju ponosnu, naprednu i poštovanu“, zaključio je Mickoski.

On se obratio medijima nakon usvajanja amandmana u makedonskom Sobranju o promeni ustava i imena države u Republika Severna Makedonija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike