U trendu

Micotakis: Izbor je jasan, hrabar skok u budućnost

ATINA – Lider najveće opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije Kirijakos Micotakis izjavio je da je izbor na predstojećim parlamentarnim izborima u toj državi veoma jasan i upućen hrabrom skoku u budućnosti, prenosi agencija ANA-MPA.

Micotakis je tokom predizborne kampanje kazao da će Grčka „ili nastaviti sa stagnacijom, bedom i osiromašenjem srednje klase, ili će napraviti hrabar skok u budućnost sa novom politikom koja će smanjiti poreze, privući investicije, kreirati nova radna mesta i iskoristiti komparativne prednosti svake grčke regije“.

Obraćajući se građanima u regiji Epir, Micotakis je apelova da na izborima potvrde ono što je započeto na evropskim izborima i lokalnim izborima u Grčkoj.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj su raspisani za 7. jul nakon što je vladajuća stranka SIRIZA na čijem je čelu aktuelni premijer Grčke Aleksis Cipras osvojila skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima koji su održani istovremeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar