U trendu

Migrant zaražen HIV, osumnjičen za silovanje, napustio BiH

SARAJEVO – Policija unsko-sanskog kantona raspisala je poternicu za maloletnim migrantom iz Pakistana, koji je zaražen virusom HIV-a i prijavljen za silovanje u Bihaću, a za koga se pretpostavlja da je napustio BiH.

„Prema informacijama koje dobijamo sa terena i od samih migranata, ovo lice je napustilo područje BiH“, rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić i dodao da se migrantu od 8. februara gubi svaki trag, prenose Nezavisne.

Prema njegovim rečima, nadležne službe treba pitati zašto u potpunosti nije obavljen nadzor nad tim licem i izvršena njegova deportacija.

On je naveo da je 10. decembra prošle godine žena iz Bihaća prijavila je da je taj migrant silovao, a to krivično delo kasnije je kvalifikovano kao polni odnos sa nemoćnom osobom s obzirom na psihofizicko stanje žrtve.

Kako je rekao, migrant je sproveden u bolnicu u Sarajevu, gde je lečen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima i smestili u centar „Ušivak“ u Hadžićima, gde je trebalo da bude pod nadzorom te službe i u postupku deportacije iz BiH.

Međutim, kako je rekao, migrant se nakon toga samovoljno udaljio iz ovog centra i da je 7. februara Federalna uprava policije raspisala za njim poternicu.

„Prema informacijama koje sada imam, migrant nije pod nadzorom Službe i nakon ovog datuma gubi mu se svaki trag i ne nalazi se na području ovog kantona“, rekao je Šiljdedić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar