U trendu

Milanović: Dolazak Miloševića na proslavu Oluje je unutrašnje pitanje Hrvatske

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izrazio je danas žaljenje što zvaničnici Srbije kritikuju dolazak predsednika Srpskog narodnog veća Borisa Miloševića na proslavu operacije „Oluja“ u Kninu i ocenio da je to unutrašnje pitanje Hrvatske.

Povodom izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je neprihvatljiv odlazak Miloševića na proslavu „Oluje“ dok neki Srbi u Hrvatskoj još nemaju struju, Milanović je rekao da mu je žao zbog takvih izjava, prenosi Hina.

„Žao mi je ako je to rekla, ja stvarno nisam pratio šta su oni govorili, ne zato što ih ignorišem, nego zato što je to na kraju krajeva naša stvar ovde u Hrvatskoj. Ako im nije po volji, žao mi je. Ja mislim da smo dali sve od sebe i više od toga“, kazao je Milanović.

On je negirao da takvi stavovi iz Srbije mogu da uspore proces pomirenja, ocenivši da „to sigurno ne može biti stav Srba (u Hrvatskoj)“.

Na komentar novinara da je lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac rekao da će se neki medjunarodni faktori uključiti u proces pomirenja u Hrvatskoj, Milanović je odbacio takvu mogućnost.

„Ovo je naša zemlja i biće onakva kako se mi dogovorimo. A dogovaramo se dosta dobro, nikakav medjunarodni faktor“, naveo je predsednik Hrvatske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar