Milanović: Nisam vređao, već sam se rugao

Šef SDP-a Zoran Milanović ponovo se obrušio na Srbiju i srpsko rukovodstvo rekavši da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije i da srpsko rukovodstvo i “čaršiju” nije vređao, već im se rugao.

Objasnio je da pojam “čaršija” koristi, jer ga je i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da komentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je najveća uvreda koju je poslednjih dana čuo iz Hrvatske da su Srbi i Srbija “šaka jada”, Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede poput onih koje “Vučićeva čaršija” upućuje Hrvatskoj.

Inače, bivši hrvatski premijer je danas popio kafu sa nekadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.

Milanović je, kako je prenela TV N1, rekao da nekome ko nema “mentaltitet silnika ili pokušaja silnika” nikada neće reći da je “šaka jada”.

“Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama”, rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jursdikciji.

“Onda smo šlus i možemo razgovarati”, rekao je Milanović.

Postoji, kaže Milanović, jedna begoradska čaršija koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga, tvrdi on, srbijanski narod pati.

Milanović je primetio da se “HDZ totalno slaže s beogradskom čaršijom”.

(Tanjug)

3 komentara

  • Djura Zemun

    e moj Bane, ja se s tobom slazem, ali sta vredi kad su svi nasi politicari utrkivali zadnjih 20 godina da prodaju sve nase firme, narocito prehrambene, tim istim hrvatima. Kad nas narod, k’o ovce hrli na njihovo more. I sta sad? Da je ovaj milanovic ustaski dripac je ocigledno, ali da Srbija ima mazohisticku politiku od 90tih na ovamo je jos tuznije. Imam osecaj da nam nema spasa…

  • neregistrovan

    Evo ja te vredjam ti si budaletina i glup si…Smradu,e sad te vredjam.

  • Bane

    Šte reći što već ne znamo. Bedno i ikompleksirano rukovodstvo. Pitanje je gde bi sada bili hrvati da ih Tito nije zaštitio da ne plate krivicu it drugog svetskog rata. Sve što sdada treba da uradimo je da im potpuno okrenemo leđa. NIŠTA NJIHOVO NE KUPOVATI. BAŠ NIŠTA. Ekonomski udarac je najbolji. Ni u jednu njihovu prodavnicu ne ući. Idea, Roda,…Ni jedan proizvod. Ne trebaju nam. Bane

Ostavite komentar