U trendu

Milanović: Odnosi prema Srbiji biće korektni, ali …

PULA – Predsednički kandidat Zoran Milanović, nekadašnji premijer i predsednik SDP, danas skuplja potpise građana za podršku njegovoj kandidaturi u Puli, gde je rekao da će njegova politika prema Srbiji, ako bude izabran, biti korektna i dodao da će biti “upravo onakva kakva nije srpska prema nama”.

„Nemam predrasude. Komšiji treba pomoći u vlastitom interesu, pre svega. Ali, ne želim da se sve svede na jednu politiku i niski nivo ucene na kakvu se Hrvati uvek pred izbore pozivaju. Hrvatska nije isključivo zapad, ali treba gledati prema zapadu, tamo su vrednosti, novac i šanse, tamo uostalom odlaze naši ljudi“, rekao je Milanović.

Ratovi su gotovi, moramo početi da živimo normalno.

“To ne znači da ćemo zaboraviti one koji su pali, žrtvovani, ubijeni i nestali – to nikada, ali radi svoje budućnosti i sadašnjosti moramo ići napred i tražiti saveznike u spoljnoj politici”, kazao je Milanović.

Rekao je i da to što je prikupljanje potpisa počeo u Puli nema neke simbolike.

“Pula je zapadni deo Hrvatske, Hrvatska je deo zapada, a ono što nam daje najveću snagu je pripadnost Hrvatske zapadnom civilizacijskom krugu u smislu vrednosti. Hrvatska je naravno i Mediteran, ali delomično i Balkan i na taj Balkan nas sadašnja predsednica i HDZ direktno i indirektno sistematski guraju”, kazao je Milanović.

Komentarisao je jednomesečni štrajk sindikata zaposlenih u prosveti i ocenio da je njihov zahtev za povećanje koeficijenta opravdan, te da, kako je rekao, “bezobrazno ignorisanje štrajka ne vodi nikuda”.

A da sistem u Hrvatskoj ne funkcioniše, prema Milanoviću, dokaz je slučaj krijumčarenja oružja, koji je, kaže, neko pokušava da zataška.

„To je opasan skandal i to sve govori o sistemu. To je verovatno zataškavanje radi kampanje i kao predsednik ću dati sve od sebe da se Hrvatska vojska očisti od takvog kriminala i nemorala”, rekao je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar