U trendu

Milanović: Srbija se ponaša kao da je osnovala EU

Lider SDP i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović opet provocira Srbiju, a u najnovijem istupu povodom špijunske afere koja potresa Hrvatsku i Srbiju poručio je da se vlast u Beogradu ponaša kao da da su osnovali EU, a ne da su sejali mržnju, rat i zločine 90-tih po Hrvatskoj.

„Odem u Jasenovac i govorim o zločinima NDH, a s druge strane slušam Vučića koji govori da su Hrvati ustaše. Dosta je“, poručio je Milanović, prenosi „Jutarnji list“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u petak, 2. septembra, saopštilo da je osoba koja je uhapšena u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), osumnjičena za špijunažu i da je reč o osobi koja ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske.

U saopštenju je navedeno da je do 1990. godine osumnjičeni živeo i radio u Hrvatskoj, a da mu je posle toga mesto prebivališta u Srbiji.Osumnjičenom za špijunažu određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

Ovo je samo poslednji u nizu Milanovićevih ispada zbog kojih je primio kritike čak i u svojoj zemlji. Nedavno je na sastanku sa braniteljima, koji je navodno tajno sniman, Srbiju nazvao šakom jada a vlast u Beogradu – čaršijskom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.