U trendu

Milanović u Kninu: Potvrdjujemo ispravnost našeg puta, ne želimo povrediti druge

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružnih snaga Zoran Milanović uručio je večeras u Kninu visoka odlikovanja hrvatskim generalima i rekao da se na taj način iskazuje „ispravnost našeg puta, a ne želja da se povrede drugi“.

Govoreći na skupu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. godišnjice operacije Oluja, Milanović je rekao da je svrha okupljanja radovanje svojim uspesima, a ne tudjim porazima, prenela je agencija Hina.

„Puno je i krvi i teških osećaja palo da bi se ovo pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovdje smo danas da odlikujemo neke od najboljih medju vama. Odlikovanja koja ću im dati u svoje ime, u ime hrvatske države nisu odlikovanja, ponavljam to i važno je, da bih bilo koga povredio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta“, rekao je Milanović.

On je odlikovanja uručio i Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Jedinici za posebne namene HVO „Ludvig Pavlović“.

Milanović je zahvalio svima koji su došli i čestitao odlikovanima te izrazio nadu da niko više nikada iz pozicije predsednika Republike takva odlikovanja neće davati ratnim komandantima, što znači da rata neće biti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.