U trendu

Milinović: Plenkoviću bilo mesto u Vukovaru

VUKOVAR – Ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je početkom septembra izbačen iz vladajuće Hrvatsko-demokratske zajednice (HDZ), izjavio je da današnji protest u Vukovaru, u organizaciji gradonačelnika Ivana Penave, nije politizovan, iako ga je premijer Andrej Plenković unapred tako okarakterisao.

„Svako ko je želeo da politizuje ovaj skup doživeo je poraz, ovo je skup hrvatskog dostojnstva i emocija”, rekao je Milinović.

Ako je, kazao je, Plenković pokušavao tako da ga predstavi, onda je on “danas doživeo još jedan politički poraz”, prenela je regionalna N1 TV.

“Mislim da je ovde danas bilo mesto i Andreju Plenkoviću i vladi“, rekao je Milinović, koji je izbačen iz stranke, jer je pred centralnom HDZ-a u Zagrebu protestovao s jednim brojem svojih partijskih kolega.

Visoki časni sud HDZ je ocenio da je na taj način Milinović delovao protiv osnovnih vrednosti I načela stranke, što je izazvalo štetne posledice za ugled i političke interese HDZ.

Pitanje koje se posleđih dana postavljalo u Hrvatskoj, upravo imajući u vidu Milinovićev slučaj, jeste da li će i učesnici današnsjeg protesta iz HDZ snositi sankcije.

Kada su premjera Plenkovića to juče pitali novinari, on je kratko odgovorio: “Videćemo”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar