najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Milo Djukanović: Staćemo na put onima koji žele da ruše državu

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović je danas rekao da će se stati na put onima koji bi da ruše državu.

“Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svog političkog, medijskog ili nevladinog delovanja, žele da ruše državu”, kazao je Đukanović novinarima na Cetinju, posle konstitutivne sednice novog crnogorskog parlamenta, komentarišući najnovije izveštaje državnih tužilaca o planu terorističkih akcija u Crnoj Gori na dan izbora, 16. oktobra.

Djukanović je rekao da su jučerašnje izjave specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i vrhovnog državnog tužiova Ivice Stankovića o tom planu, potvrdile sumnje da su dogadjaji od 16. oktobra “uradjeni u dosluhu s političkim faktorom iz Crne Gore”.

“Slušao sam izlaganje tužilaca i ispostavilo se da je tačno ono u što smo sumnjali. Sada se to kompletira, imamo dokaze i stvaraju se uslovi da se dižu optužnice. Sve se ovo dogadjalo zbog politike, i ovo je sve uradjeno u dosluhu s političkim faktorom u Crnoj Gori”, izjavio je Djukanović.

Katnić je na konferenciji za novinare u nedelju rekao da iza terorističkog plana u Crnoj Gori koji je trebalo da bude sproveden na dan izbora, stoje “pojedinci iz nacionalističkih krugova u Rusiji”, a da su “na odredjen način i u odredjenom obimu bili involvirani” i neki politički subjekti u Crnoj Gori, odnosno njihova rukovodstva.

Crnogorske državne službe su uoči parlamentarnih izbora uhapsile grupu državljana Srbije koji su imali nameru da 16. oktobra, na kraju izbornog dana, izazovu nasilje i tako stvore atmosferu za proglašenje izborne pobede u skladu s interesima organizatora terorističkog plana.

Kako je ranije saopšteno, plan je bio da se nasilno udje u Skupštinu Crne Gore i proglasi pobeda opozicije, da se likvidira posebna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i da se zarobi premijer Milo Djukanović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike