U trendu

Milošević: U HR je poželjno vređati i pretiti Srbima

ZAGREB – Poslanik u hrvatskom parlamentu iz Samostalne demokratske stranke Srba (SDS S), Boris Milošević, izjavio je danas da se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno vređati i pretiti Srbima, što se predstavlja kako nekakav rodoljubivi čin i u tom kontekstu je upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu.

„Pre desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju pretnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja“, upozorio je Milošević u hrvatskom saboru.

Podsetio je da je tu gimnaciju čuvala i policija,.

„Učenici i profesori škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su deca koja dolaze iz cele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosečnog životnog standarda“, kazao je Milošević, preneo je portal Index.

U proleće su, podsetio je, posetili sabor.

„Bili su na galeriji sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gde se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, uprkos tome što im se događa i stigma koju nose na plećima“, rekao je Milošvić, koji je nedavno bio zajedno sa predsednikom SDS S, Milordom Pupovce, kada je na zagrebačkoj pijaci pogođen hrpom hrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.