U trendu

Mimoza Ahmetaj: Formiranje Zajednice srpskih opština u skladu s kosovskim zakonima (VIDEO)

Kosovska ministarka za evropske integracije Mimoza Ahmetaj izjavila je danas da kosovska vlada ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine, kao i da će Asocijacija srpskih opština biti formirana u skladu s kosovskim ustavom i zakonima.

Mimoza Ahmetaj je rekla za agenciju Beta na sastanku Saveta za regionalnu saradnju u Dubrovniku da Priština ostaje posvećena implementaciji sporazuma postignutih u Briselu, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština.

„Dokle god je formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima spremni smo da radimo na tome“, kazala je ona.

Odgovarajući na pitanje kako kosovska vlada vidi predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju takozvane carinske unije na Zapadnom Balkanu, Ahmetaj je rekla da misli da se radi o predlogu koji je potekao iz Evropske unije i dodala da će Priština razmatrati tu ideju tek kada ona postane zvanična.

Prema njenim rečima, neke države u regionu podržavaju predlog o formiranju carinske unije, dok se druge protive.

„Mislim da je ovo inicijalna ideja, ne postoji predlog na papiru, iako je bilo nekih ideja… Kosovo je za sada posvećeno ispunjavanju obaveza iz Cefta sporazuma i to je naša osnovna ideja razmene robe i usluga u regionu“, rekla je ona.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar