U trendu

Ministar traži smene zbog napada na Vučića

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da očekuje da će Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH prihvatiti njegovu inicijativu za smenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića, kojeg smatra najodgovornijim za propuste u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kako su preneli sarajevski mediji, Mektić je kazao da treba utvrditi odgovornost onih koji su napali Vučića, ali i onih policijskih agencija koje su odgovorne za bezbednosne propuste na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Ministar bezbednosti BiH još je rekao da je njegovo ministarstvo sačinilo informaciju u kojoj su analizirani svi aspekti događaja iz Potočara, te da je na osnovu tih činjenica i izveštaja agencija konstatovano da je Direkcija za koordinaciju policijskih tela bila najodgovornija za obezbeđenje skupa.

„U izveštaju sam naveo da su počinjeni grubi i neodgovorni propusti koje je počinila Direkcija, ali i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) koja je ponovo odbila odazvati se pozivu za osiguranja skupa putem svoje Jedinice za specijalnu podršku“, naglasio je Mektić.

On smatra da konačno svako treba da odgovara za učinjene propuste.

Mektić je podsetio na napad Mevlida Jašarevića na američku ambasadu u Sarajevu, navodeći da dok je on pucao 40 minuta policijske agencije nisu mogle da se dogovore ko je nadležan da reaguje.

„Sve se završilo brukom i sramotom. Niz je takvih događaja“, ocenio je on.

Mektić je najavio da će insistirati na odgovornosti, jer, kako je kazao, nijedan rukovodilac policijske agencije nema pravo na ovakve greške.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar