Ministarstvo:Vraćanje statusa opštine Sutomoru neisplati

BAR – Crnogorsko Ministarstvo javne uprave tvrdi da bi se na eventualnom referendumu o vraćanju statusa opštine Sutomoru izjašnjavali i građani Bara, ali napominje da je formiranje novih opština neracionalno.

Iz Ministarstva javne uprave za portal CDM navode da, u skladu sa zakonom o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, na eventualnom referendumu o inicijativi da se mesna zajednica Sutomore administrativno izdvoji iz Opštine Bar, kojoj je pripojena 1956. godine, treba da se izjasne i građani Bara.

Iz Saveta za vraćanje statusa opštine Sutomoru kažu da su dobili neophodnu saglasnost i mišljenje resornih ministarstava i uprava u vezi s njihovom inicijativom.

U Ministarstvu javne uprave to demantuju, navodeći da je ministarka Suzana Pribilović na sastanku s predstavnicima podnosilaca inicijative jasno istakla da je formiranje novih opštna neracionalno jer zahteva dodatno zapošljavanje u administraciji, a samim tim i povećanje javne potrošnje.

Kako napominju u tom resoru, u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, dostavljanjem mišljenja Ministarstva javne uprave podnosiocu inicijative ispunjeni su preduslovi da Inicijativa za teritorijalnu promenu i mišljenje ministarstva budu prosleđeni Skupštini opštine Bar koja je nadležna za to pitanje.

Sutomore je imalo status opštine do 1956. godine, kada je pripojeno Baru.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike