U trendu

MKD odbacila kritike Rusije na rad parlamenta

SKOPLJE – Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije kategorički je danas odbacilo navode i kvalifikacije Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije u vezi sa glasanjem u parlamentu o predlogu ustavnih promena u Sobranju.

U saopštenju makedonskog Minisarstva stoji da su primedbe ruskog ministarstva potpuno neosnovane i neistinite, sa, kako se navodi, jasnom tendencijom da kompromituju politički proces od istorijskog značaja za Makedoniju i sve njene građane.

„Poslanici u parlamentu, uz puno poštovanje svih demokratskih principa i u skladu sa skupštinskom procedurom, odlučili su da podrže deceniju dugu posvvećenost Makedonije članstvu u NATO i EU, kao strateškim prioritetima za koje postoji najširi mogući društveni konsenzus, što je dobro poznato i našim ruskim prijateljima“, navodi se u saopštenju.

Ističe da će to ministarstvo ostati posvećeno evroatlantskim integracijama Makedonije i u budućnosti, te da će težiti da razvije i unapredi odnose sa Ruskom federacijom na osnovu tradiconalnlnog prijateljstva dva naroda i uzajamnog poštovanja, uz poštovanje prava na nezavisnost i slobodan izbor sopstvene budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.