U trendu

Mnogo kandidata u trci za Milanovićevog naslednika

Ranko Ostojić, ministar policije u vladi bivšeg premijera Zorana Milanovića, predaće danas kandidaturu za šefa Socijaldemokratske partije (SDP), što će biti četvrta kandidatura za tu poziciju, nakon što je njen lider zbog neuspeha na vanrednim parlamentarnim izborima podneo ostavku.

Kandidature su već podneli Davor Bernardić, Orsat Miljenic i Gordana Sobol, a najavili su i Tonino Picula, Domagoj Hajduković, Karolina Leaković i Vesna Škulić.

Izbori u SDP-u biće održani 19. novembra.

„Sledeća faza je skupljanje potpisa, obilazak terena, prezentiranje članovima.

„Radujem se ovom što je preda mnom, što ćemo se svi zajedno predstaviti članovima, izložiti što smo napravili do sada, ko je imao uspehe, ko je imao neuspehe, što predlažemo, što nudimo, i članice i članovi će izabrati na kraju“, izjavio je Miljenić koji je kandidaturu predao u društvu sa bivšim ministrom financija Borisom Lalovcem, koji mu je šef kampanje.

Bernardić je pak kazao da je vreme da „njegova generacija tridesetogodišnjaka preuzme odgovornost za Hrvatsku i ponudi Hrvatskoj razvoj i perspektivu“.

„Želja mi je da se moj prijatelj, inženjer elektrotehnike u Dablinu ili fizičar u CERN-u, mogu vratiti u Hrvatsku i nastaviti život bez straha za svoju egzistenciju“, rekao je Bernardić koji smatra da SDP-u ne treba novo lice, već spoj mladosti i iskustva.

Gordana Sobol je rekla da očekuje fer kampanju te da lokalne organizacije SDP-a jednako tretiraju sve kandidate.

„Očekujem i da svi kandidati koji su najavili kandidature ostanu u toj trci i da se borimo za drugi krug“, rekla je Sobol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.