U trendu

Mobilizacija u Zagrebu: Nekoliko stotina bezbednjaka i snajperisti čuvaju Vučića

U obezbeđenje posete Hrvatskoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića uključeno je nekoliko stotina ljudi iz svih delova hrvatskog bezbednosnog sistema, od policije u uniformi i civilu, Uprave za posebne poslove bezbednosti, Bezbednosno-obaveštajne agencije (SOA), Vojne bezbednosno-obaveštajne agencije (VSOA), nezvanično saznaje „Jutarnji list“.

Navodi se da će biti spremni i snajperski timovi Antiterorističke jedinice Lučko.

Takođe, kako piše list, Vučića će obezbeđivati i pripadnici interventnih jedinica, desetine detektiva i tajnih agenata u civilu.

„Jutarnji“ navodi da hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova na raspolaganju ima blindirano vozilo, u pripremi će biti i poseban tim Hitne pomoći, a uz to će morati da se ima na raspolaganju dovoljna količina krvi krvne grupe kakvu ima i Vučić. Zagrebački dnevnik naglašava da to nije ništa neuobičajeno, već standardna rutina u svim državničkim posetama.

Navodi se da, s obzirom i na najavljene demonstracije zbog Vučićevog dolaska u Zagreb zakazane za sutra na Trgu svetog Marka, danonoćno rade i svi policijski službenici u protivterorističkim odeljenjima koji proveravaju sve osobe i grupe koje bi mogle da ugroze bezbednost srpskog predsednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar