U trendu

Mogerini će preporučiti da MKD i AL dobiju datum pregovora

SKOPLJE/BRISEL – Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, boravio je danas u Briselu, gde se sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, koja je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu, preneo je makedonski Portalalb.

„Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje“, rekla je Mogerini, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti građana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

„Građani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će takođe biti važno za stabilnost regiona “, rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.