U trendu

Mostar: Saborna crkva Sv. Trojice proslavila slavu Trojčindan

MOSTAR – Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru proslavila je svoju slavu Trojčindan, a svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, uz prisustvo brojnih javnih ličnosti, prenosi klix.ba.

Navodi se da je vladika u besedi poručio vernicima da ljube jedni druge kako je Hrist ljubio ljude, a podsetio je i na reči svetog apostola Pavla da ljubav izgrađuje.

On je poručio vernicima da grade međusobno poverenje, kao i da duboko veruje da će zadržati međusobnu ljubav i poverenje i među njima i među narodima i verama koje ih okružuju.

„Onda će ovaj Hram zaista biti hram Boga ljubavi. Ako se ne voli, bez obzira koliko će on biti lep, biće samo prazna ljuštura, neće imati finoću“, zaključio je vladika.

Navodi se da je slavi prisustvovao veliki broj vernika i predstavnika vlasti sa svih nivoa među kojima i poslanik u Poslaničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, načelnici Nevesinja i Istočnog Mostara Milenko Avdalović i Božo Sjeran, predsednik Skupštine Trebinja Dragoslav Banjak.

Takođe, ministar MUP Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda, glavna savetnica Grada Mostara Radmila Komadina, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč, bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević, fudbalska legenda Duško Bajević, kao i predstavnici Katoličke crkve i Islamske zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.