U trendu

MUP Makedonije: Prijave zbog mita i 20 puta prekinuto glasanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je danas da se lokalni izbori u toj zemlji odvijaju bez ozbiljnijih narušavanja javnog reda i mira, ali da je podneto sedam prijava zbog pokušaja podmićivanja i da je glasanje na 20 izbornih mesta prekidano zbog tehničkih problema.

Navodi se da je portparol makedonskog MUP Toni Angelovski na konferenciji za medije kazao da je glasanje na tim biralištima potom u međuvremenu regularno nastavljeno.

Makedonska agencija MIA je objavila da su se na biralištu u selu Ratevo pojavili glasački listići bez serijskih brojeva, kao i da je glasač u skopskoj opštini Aerodrom u kutiju greškom ubacio dva listića.

Angelovski je naveo da tuča koja koja je izbila na glasačkom mestu u skopskoj osnovnoj školi „Petar Zdravkovski Penko“ nije imala nikakve veze s izborima.

Portal „Plusinfo“ je preneo ranije da su se jutros na tom glasačkom mestu u učionici potukla dvojica muškaraca kada su se u prolazu potkačili nakon čega su počeli da razmenjuju udarce. Reagovalo je policijsko obezbeđenje, ali izgrednici nisu privedeni, već su samo upisani u policijski zapisnik.

Portal navodi da je glasanje na ovom biralištu, na kojem glasaju stanovnici skopskih opština Butel i Čair, nastavljeno nakon što su dvojica muškarca odstranjena iz škole. Opština Čair je jedna od dve skopske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom.

U Makedoniji su jutros otvorena biracka mesta na lokalnim izborima.

Građani će birati gradonačelnike i predsednike u 80 gradova i opština i Gradu Skoplju, kao zasebnoj jedinici lokalne samouprave sa deset gradskih opština.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.