najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mustafa apeluje – ratifikujte sporazum o demarkaciji

Kosovski premijer Isa Mustafa apelovao na sve članove parlamenta da se “sete koliko duguju međunarodnoj zajednici” i da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenose danas mediji na KiM.

Mustafa je dodao da su aktuelne “granice Kosova utvrđene kada je zemlja oslobođena i proglasila nezavisnost”.

On kaže da su to granice koje su priznale SAD i međunarodna zajednica i da “neki mogu da truju javno mnjenje, da prete kako sporazum nikad neće biti ratifikovan”, ali da “treba biti realan i uvideti da Kosovo neće imati drugačije granice.”

On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je “granica sa Crnom Gorom ona s kojom je NATO predvođen SAD intervenisao na Kosovu, granica definisana Kumanovskim sporazumom i iscrtana Ahtisarijevim planom, a koju odražava Prostorni plan Kosova i plan razvoja Opštine Peć”.

“Državni odbor za demarkaciju granice nije utvrdio nove granice, već je samo poštovao granice u okviru kojih je proglašena nezavisnost. Otuda prepirke sa mapama i katastarskim dokumentima između državnog odbora i izvesnih eksperata koji hoće da pokažu koje su granice Kosova, gube značaj”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, utvrđene kosovske granice se ne mogu utvrđivati danas ili na sastanku 1. septembra.

“U našim saopštenjima možemo praviti Kosovo većim u skladu sa našim apetitima ili političkim ambicijama, ali realnost je da međunarodne granice nisu volja jedne strane. To se tiče volje dveju strana, u našem slučaju je potisano na nivou vlada i voljom onih koji su nam pomogli da budemo slobodni i proglasimo nezavisnost,” rekao je Musafa.

On kaže da građani Kosova treba da budu počašćeni kada potpredsednik SAD govori o pitanjima Kosova.

“SAD ne duguju Kosovu, mi dugujemo SAD i međunarodnoj zajenici sve što su učinili za slobodu i nezavisnost Kosova, dodao je on napominjući da nijedan član parlamenta ili vlade nije toliko mlad da se toga ne seća.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike