U trendu

„Na 25 godišnjicu „Oluje“ hrvatski F-16 zagrmeće nad Kninom“

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u govoru na 18. Opštem izveštajnom saboru HDZ da Hrvatska, nakon odluke o kupovini američkih borbenih aviona F16 od Izraela, u bezbednosnom i odbrambenom smislu više nikada neće biti ista.

„Punu dimenziju ovoga osetićete na 25. godišnjicu “Oluje“ kad hrvatski F16 zagrme nad Kninskom tvrđavom“, obećao je Plenković, prenosi Hina.

Navodi se da je Plenković u više navrata tokom govora podsećao na „ulogu i zasluge prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana“.

„Borimo se za Hrvatsku kakvu su sanjali hrvatski branitelji, kakvu je želeo prvi predsednik Franjo Tuđman, za uspešnu Hrvatsku u kojoj će svi živeti dostojanstveno od svog rada, za Hrvatsku u kojoj će mladi ostvariti kvalitetno obrazovanje, Hrvatsku sa zdravstvenom zaštitom na najvišem nivou“, poručio je hrvatski premijer.

On je kazao da „želi da rešava i otvorena pitanja sa Srbijom“, koja su, kako je rekao, „uvek najosetljivija“, ali za to njegova vlada „ima snagu“.

„Želimo da rešimo pitanja, ali na neprihvatljive provokacije odgovaramo državnički“, rekao je Plenković.

On je u govoru takođe poručio da „mladima treba usaditi ljubav prema domovini“.

„To treba ugraditi u školski sistem“, ocenio je Plenković.

Pred oko pet hiljada učesnika danas je u dvorani zagrebačkog Košarkaškog centra „Dražen Petrović“ otpočeo sabor HDZ na kojem će biti donet novi Statut.

Zagrebački mediji prenose da je sabor službeno otvorio generalni sekretar HDZ Gordan Jandroković, a potom je uz aplauz dočekan Plenković koji je u dvoranu stupio uz pesmu „Tigrovo oko“ („Eye of the Tiger“) iz filmskog serijala o Rokiju.

Gosti na saboru HDZ su predsednik poslaničkog kluba Evropske narodne partije Manfred Veber, bugarski premijer Bojko Borisov, predsednik HDZ BiH i član Predsedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog kora, veteranskih udruženja, sindikalnih organizacija, naučnog, kulturnog i sportskog života Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)