U trendu

Na protestu u Podgorici skandiralo se Putinu

Predstavnik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojša Jušković čestitao je večeras na uličnom protestu tog saveza u Podgorici, rođendan predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, dok je više stotina okupljenih građana skandiralo ime ruskog predsednika.

Jušković je tom prilikom rekao da se Putin suprotstavlja „nadolazećem svetskom satanizmu“, a prisutni su potom skandirali ime predsednika Rusije.

Obraćajući se okupljenim građanima, funkcioner DF-a Milutin Đukanović kazao je da organizatori protesta više neće zvati lidera Demosa Miodraga Lekića i funkcionera te partije Gorana Danilovića da im se pridruže.

Na večerašnjem nastavku uličnih demonstracija, koje već 11 dana traju u centru Podgorice, pojedini govornici su istakli da  će „odbraniti slobodnu teritoriju“, odnosno da neće dozvoliti da policija ukloni binu i šatore sa prostora ispred Skupštine Crne Gore.

Komunalna policija Podgorice najavila je u utorak da će danas ukloniti binu i šatore kako bi deblokirala za sabraćaj Bulevar Svetog Petra Cetinjskog koji je zatvoren već 11 dana.

I pored najave, bina i šatori su i dalje postavljeni na samom kolovozu Bulevara, a organizatori protesta su upozorili da se odatle „neće pomaći“ sve dok ne bude ispunjen njihov zahtev da Vlada Crne Gore i premijer Milo Đukanović podnesu ostavke.

Đukanović je u utorak poručio demonstrantima da vlada neće podleći ucenama, jer, kako je objasnio, DF ima podršku samo šest odsto birača u Crnoj Gori.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.