Nacional: Mamić korumpirao Grabar Kitarović?

ZAGREB – Najnoviji broj hrvatskog nedeljnika Nacional objavio je na naslovonoj strani da je bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović pristala da se kandiduje za tu funkciju tek kada joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku platu koju je ranije primala u NATO-u, što je ona odmah demantovala.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske bivšoj predsednici, Nacional piše o, kako navodi, „šokantnim i senzacionalnim detaljima“ odnosno „prvorazrednim indicijama“ koje, kako navode, ukazuju na to da je Zdravko Mamić, bivši čelnik FK Dinamo, korumpirao Kolindu Grabar Kitarović.

Nedeljnik tvrdi da je upravo Mamić podstakao Grabar Kitaroviić na kandidaturu za predsednicu, a kad se ona oko toga kolebala, jer bi na toj unkciji imala mnogo manju platu od one koju je imala kao visoka službenica NATO-a, on joj je tokom njenog predsedničkog mandata obezbedio iznos koji bi joj pokrio razliku između plate koju je zarađivala radeći za NATO i plate koju je zarađivala kao predsednica.

Uz to, tvrdi Nacionalov izvor, obilno je finansirao njenu predsedničku kampanju.

Kolinda Grabar Kitarović to demantuje tvrdeći da su „to laži“.

„Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzovao moje plate ili privatne troškove, tokom predsedničke kampanje. To su u potpunosti netačni navodi i laži“, napisala je Graabar Kitarović na Tviteru.

Navela je da je sve troškove njene kampanja platio HDZ, čiji je kandidat bila i istovremeno upitala kome idu u korist iznete optužbe i, kako kaže, lažni navodi.

Hrvatski portal Index podseća da je Grabar Kitarović, nakon niza medijskih objava, u razgovoru za Novu TV 2017. godine, priznala da joj je „Mamić organizovao razne večere“.

Uz to, piše portal, poznato je da HDZ primao donacije od Mamića za predsedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, što je 2014. godine priznao i tadašnji predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

„On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu“, upitao je tada Karamarko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.