U trendu

Nacistička himna se orila hrvatskom školom: Domar pustio pogrešnu verziju

Na svečanosti potpisivanja partnerskog ugovora sa Gete institutom, domar u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Čepinu, u Osječko-baranjskoj županiji, pustio je verziju nemačke himne koja se vezuje za vreme i ideologiju Adolfa Hitlera.

Ozloglašena verzija nemačke nacističke himne puštena je pred šokiranim predstavnikom nemačke Ambasade Arneom Hartigom i direktorom Geteovog instituta Matijasom Milerom-Viferigom.

„Najn, najn, to nije dobra verzija, ugasite to! „, povikala je moderator programa iz Geteovog instituta Milka Jurković, koja je bila vidljivo uznemirena, ali je domar uzvratio: „Ali, upisao sam kako mi je rečeno. Šta nije u redu?“.

Tu su bili i predsednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, gradski većnik i predsednik Nemačke zajednice Osijek Vladimir Ham, novinari, deca i učitelji, piše „Glas Slavonije“.

Na kraju se za ovaj gaf izvinio direktor škole Ilija Pavić, rekavši da je domar na svečanosti verovatno kliknuo na pogrešan link na društvenoj mreži „Jutjub“.

Nakon potpisivanja ugovora, ponovo su puštene i hrvatska i nemačka himna, ovaj put u instrumentalnoj verziji.

„Sigurno nije bilo namerno, izvinili su se i to je najvažnije. Ne bih više o tome“, rekli su predstavnici Geteovog instituta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)