U trendu

Najskandaloznija izjava predsednice Hrvatske do sada

U velikom preokretu u hrvatskoj aferi „Dnevnice“, posle svega što je isplivalo nakon zajedničke konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla jučerašnja izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, navodi portal Index.hr.

A izjava je, kako navodi taj portal, u najmanju ruku skandalozna na više nivoa.

„Apelujem na državne institucije, u ovom slučaju DORH, da rade svoj posao“, rekla je Kolinda, prenosi Index.hr, navodeći da bi bilo bi dobro da je tu i stala.

„Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormara i dalje vodi ka eroziji poverenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi DORH trebalo da se bavi istragama o onome što se događa danas, a ne da se neprestano vraća godinama i godinama u prošlost“, rekla je Grabar Kitarović.

Portal Index.hr se pita šta je predsednica ovom izjavom želela da kaže: da DORH ne bi trebalo da se bavi sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti?

Pitanje je čime bi onda trebalo da se bavi, navodi portal, dodajući da predsednica svoju izjavu nije pojasnila.

„Za nju su malverzacije koje su se događale u poslednjih nekoliko godina, a koje su trajale do pre nekoliko meseci ili nedelja, “vraćanje godinama i godinama u prošlost“. Osim što je ovom izjavom relativizovala kriminal (do kojeg je nesumnjivo došlo, samo još treba utvrditi ko je kriv), Kolinda je ovom bizarnom izjavom udarila u same temelje pravne države“, piše Index.hr.

„Koja je poenta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže Kolinda, “neprestano vađenje kostura iz ormara““, navodi hrvatski portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.