Napadač na ambasadu rođen u Kraljevu, odlikovan 1999. godine u VJ

Policija sumnja da je Dalibor Jauković, star 43 godine, muškarac koji je sinoć bacio bombu u dvorište američke ambasade, a potom poginuo u drugoj eksploziji.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Na njegovom Fejsbuk profilu vidi se da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine.

On je na profilu i objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. Nagrađen za „izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine“.

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, se desila oko ponoći. Američka ambasada je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

4 komentara
 1. Johnny Rotten

  PTSP ili herojski čin prvog čovjeka koji nosi Crnogorsku čast i svjesnost gdje bagra maffijaša Đukanovića trpa nekad veliki narod. A Vi Srbijanci, ne ismijavajte se glupim upadicama tipičnim za cigane beogradske> Ovaj bivši komandos treba dobiti Ulicu, a moji iz Chicaga će porodici poslati 20.000 US dollarsa>SOPO CHICAGO branch division of DINARSKA DIVIZIJA, HQ`s St.Marcos,90012,CA USA, smradovi komunistički i bijedne sluge NATO-a, spavate 19g, Kukavice!!!!

 2. milan

  Neka je vecna slava ovom junaku.

 3. Misko

  Aaax, šteta što nije imao atomsku bombu…

  1. Anonimni

   Ne preteruj… bilo bi dovoljno da je koristio bombu sa osiromašenim uranijumom U235 koja je “ bezbedna “ za ljude, samo je razorna za objekte…pošto je istu bacio noću kada sem obezbeđenja – nema nikog – u ambasadi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike