U trendu

Napeto na Cetinju: Bačen suzavac, letele kamenice i flaše, probijaju se barikade

Građani, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju okupili su se rano jutros, već oko pet sati, na Dvorskom trgu.

Cetinje

Na Dvorskom trgu na Cetinju policija je intervenisala i razdvojila okupljene građane u više grupa. Kako javlja reporter TVCG bačen je i suzavac. Video TVCG

Posted by RTCG Portal on Saturday, September 4, 2021

Policija je intervenisala i razdvojila okupljene građane u više grupa. Kako javlja TVCG suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe.

Ponovo su letele kamenice, staklene flaše, petarde, nakon čega je policija reagovala.

Kako prenose „Vijesti“, desetak policijskih kombija je na putu ka Cetinju. Ka Cetinju se kreću i bager i dvoje vatrogasnih vozila.

Na policiju na Cetinju je bačen Molotovljev koktel, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Krivokapića.

U izjavi dostavljenoj podgoričkim“Vijestima“ iz Kabineta je zvanično saopšteno da su demonstranti navodno bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju.

Navodi se du sa barikade postavljene u subotu na kružnom i kod Adžića već probijene.

Pod suzavcem našli su se mnogi građani, a među njima i bivši lider SDP-a Ranko Krivokapić.

Policija na Belvederu još ne interveniše, a jedan od demonstranata koji nosi megafon kazao je da ih „napadaju s leđa“ i da su pale barikade na kružnom i kod Adžića.

Podgoričke Vijesti prenose da je funkcioner SDP-a Borislav Banović, koji pregovara sa policijom, novinarima je rekao da policija neće da odustane i da su dobili naređenje da na barikade idu peške.

Demonstrantima na barikadama kod Cetinja, policija je poručila da im je skup neprijavljen i dala im je rok od dva minuta da se raziđu.

Demonstranti su odgovorili uvredama i psovkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar