U trendu

NATO: Rusija bi mogla da ugrozi stabilnost Zapadnog Balkana

 Šef Vojnog komiteta NATO.a, češki general Petr Pavel, rekao je danas da bi stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana mogla da bude ugrožena usled radikalizma, organizovanog kriminala, migracija, ekonomskih problema ili „malignog uticaja iz Rusije“.

„Mi se ne takmičimo s Rusijom za Zapadni Balkan. Mi smo prvenstveno fokusirani na to da Balkan ostane stabilan i bezbedan“, rekao je Pavel, koji u Tirani prisustvuje godišnjoj konferenciji načelnika generalštabova zemalja članica NATO-a.

On je kazao da ne postoji plan za smanjenje broja vojnika na Kosovu ili za oročenje njihovog prisustva.

Na Kosovu je od završetka bombardovanja juna 1999. godine razmešteno oko 4.500 vojnika iz 31 zemlje.

U glavnom gradu Albanije Tirani održava se godišnja konferencija načelnika generalštabova zemalja članica NATO-a, na kojoj se diskutuje o borbi protiv terorizma, situaciji na Zapadnom Balkanu i novoj američkoj strategiji za Avganistan.

(Beta)

2 komentara
  1. goran manic

    Da, da… Rusi su i 1999. žestoko ugrozili delove Balkana… A, od 2000. uništili i ekonomiju i kulturu… I, nastavljaju! Grozna Rusija… Je l’ se tako zove ona država u Severnoj Americi!?

  2. Radoslav Radovic

    Maligni uticaj Rusije .Stabilnost Balkana.Ako postoji nešto za šta se može u pravom značenju upotrijebiti riječ maligna onda je to NATO i sve dok postoji nigdje na svijetu ne može biti sigurnog mira ni stabilnosti fašistička bitango i izrode iz čestite zemlje Črške.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike